vrijdag 18 mei 2018

De week voor en na Hemelvaart

De week voor Hemelvaart stond juf Maité samen met juf Sigrid in de klas. We deden op maandag een proefje rond een waterpas en mochten ook zelf proberen eentje te maken. 's Namiddags werkten we buiten in het bosje aan ons moederdagcadeautje. Wat was het verkoelend eventjes in de schaduw van de bomen te kunnen zitten. Dinsdagnamiddag deden we contractwerk. Woensdag presenteerden de Franstaligen het weerbericht in het Frans, want contact 19 gaat over het weer. Het was ook de laatste dag van juf Maité. We wensen haar nog veel geluk en alle goeds toe en bedanken haar hartelijk voor de tijd die ze met onze klas op weg is gegaan.
Op maandag 14 mei vierden we de verjaardag van Garance. Ze had lekkere zelfgemaakte cakes mee. Bedankt en nogmaals proficiat, Garance!
Dinsdag deden we een heuse bouwnamiddag. Met mini-truweeltjes en 'mortelspecie' konden we onze eigen huisjes bouwen. Andere leerlingen puzzelden, bouwden met lego, met dominosteentjes of speelden 'Blokus'.
Vanaf nu doen we elke woensdag contractwerk met moetjes en magjes. Dat is fijn!
Op donderdag zijn we gestart met de spreekopdracht van de recepten. Lars beet de spits af. Hij had fruitbrochettes met een sapje erbij gemaakt. Het was heel lekker en verfrissend!
Vrijdag bracht Julie haar recept naar voor. Ze maakte gevulde eitjes met ham. Mjammie! We maakten een dominogedicht over het HUISdier dat we maandag ontworpen hadden en vierden Laurens zijn verjaardag. Hij had lekkere cake bij. Bedankt en nogmaals proficiat, Laurens!

Verslaggever; Sigrit
Fotograaf: Narmine


Geen opmerkingen:

Een reactie posten