vrijdag 25 mei 2018

De week na Pinksteren

Op maandag was het Pinkstermaandag, daarom hadden we geen school.

Dinsdag startten we met een nieuw contact voor Frans, het laatste contact, contact 20: 'Vive les vacances!' Leander maakte voor ons een heerlijke wrap en deed dat met een bijpassende powerpoint. We gingen turnen en begonnen ook aan het laatste focusthema bij wero. Dat gaat over beroepen: oude en nieuwe beroepen, 'typische' meisjes- en jongensberoepen, wat ons droomberoep is, enzovoort.

Woensdag hadden we contractwerk. Eén van de opdrachten was om een eigen rijhuis te ontwerpen. Op het einde van de voormiddag boetseerden we ook in groepjes een mannetje uit klei. Nadat iedereen eens gekneed had, begonnen we het mannetje te vormen. De ene deed de oren, de andere het gezicht, nog iemand anders armen, ... Tot we uiteindelijk een creatief mannetje hadden. Als de mannetjes droog zijn, worden ze in het pastoraal hoekje aan het secretariaat geplaatst.

Donderdag maakte Marie voor ons een lekkere appeltaart. Ze voorzag haar presentatie van een zelfgemaakt filmpje. Superknap!

Op vrijdag deden we dictee van spelling. Estelle maakte voor ons een smakelijke 3/3 chocoladecake. 's Namiddags mochten we eventjes in de toekomst 'reizen' door onze attributen van ons droomberoep aan te doen of vast te pakken. De juf fotografeerde ons en nadien probeerden we dit te schetsen. Zo maakten we een zelfportret, van onszelf in de toekomst als het ware. Volgende keer gaan we dit nog voorzien van kleur.

Verslaggever: Marie
Fotograaf: ThomasGeen opmerkingen:

Een reactie posten