vrijdag 9 februari 2018

Vlaamse week tegen pesten, Dikke Truiendag, Carnaval en American Games

Afgelopen week was het heel druk in onze klas!

De week startte met de Vlaamse week tegen pesten. We bespraken het verschil tussen plagen en pesten en speelden een complimentenspel. Nadien kregen we een kaartje met de naam op van een klasgenootje. De bedoeling was om die persoon complimentjes te geven gedurende de hele week. Op vrijdag raadden we wie onze 'buddy' was :-) Dit was een heel leuk spel dat we nog eens willen herhalen! We keken ook naar de Move Tegen Pesten, ondertekenden het Manipest en zetten vier stippen op ons hand als teken dat we tegen pesten zijn!

Op dinsdag was het Dikke Truiendag. Iedereen was in het groen gekleed en we deden ook enkele groene activiteiten, zoals het groene ganzenbordspel spelen.

's Woensdags was elke klas volgens een bepaalde opdracht verkleed. Het vijfde leerjaar had als thema 'fluo'. We werden van ver gezien op de speelplaats! Enkele leerlingen van het vierde leerjaar kwamen in iedere klas langs om een muzo-opdracht uit te leggen. Ze hadden schilderijen bij die wij mochten pimpen tot een carnavalsschilderij.

Op donderdag was het vrije verkleeddag. 's Namiddags keken we naar de film 'Bluebird' in het kader van de anti-pestweek.

Vrijdagochtend had de juf drie soorten sap meegebracht die we gingen mengen. We leerden bij toepassingen hoe we de prijs van mengsels berekenen. Nadien mochten we ook echt proeven van ons mengsel! In de namiddag gingen we naar de sporthal en daar deden we American Games. Het was heel leuk!

Fijne vakantie allemaal!

Verslaggever: juf Sigrid
Fotograaf: TijsGeen opmerkingen:

Een reactie posten